Hoe maak ik de zwembad verwarming op mijn dak of tuinhuis vast?

Platte daken in bitumen of Epdm.

Verdeel voor iedere m2 solar stoeptegels over dak. Knip stukken band af van ongeveer 2x de breedte van de collectoren. Vervolgens schuift u de geknipte band onder de stoeptegels zodat u nog een halve band over heeft. Nu legt u de collectoren neer op het dak en hier en daar over de stoeptegels, en slaat het overgebleven halve band weer terug boven op het andere band. De collectoren zitten nu tussen de banden. De banden doet u vervolgens met tyraps/snelbinders met elkaar verbinden.(dit is ook toepasbaar bij plaatsen op de grond).

Tuinhuisjes en daken met hout.

Knip stukken band af van iets groter als 2x de breedte van de collectoren. Schroef een uiteinde van de band vast op de zijkant van het dak, vervolgens de band strak trekken naar de andere kant van het dak en ook daar het band vastschroeven op de zijkant. Het onderste band zit nu gespannen over het dak. Vervolgens legt u de collectoren neer. Daar slaat u het overgebleven deel van band weet terug over het dak en schroef deze vast op dezelfde plaats. De collectoren zitten nu tussen de banden geklemd, vervolgens de banden doet u vervolgens met tyraps/snelbinders met elkaar verbinden.

Golfplaten of damwand platen.

Knip stukken band af van iets groter als ongeveer 2x de breedte van de collectoren. Vouw het band dubbel. Maak een bout boven de collectoren los en sla hier het band omheen, daarna weer vast zetten. Het onderste band trek u strak omlaag richting de goot en slaat het om de plaat heen, daar is meestal wel iets van hout waar u de band in kunt vast zetten met schroef. U heeft nu de helft van het band strak over het dak gespannen, Vervolgens plaatst u de collectoren. Daarna slaat u het overgebleven stuk band weer over de collectoren en maakt ook deze aan de onderkant vast. De collectoren zitten nu tussen de banden. De banden doet u vervolgens met tyraps/snelbinders met elkaar verbinden.

Dakpannen daken.

Knip stukken band af van iets groter als ongeveer 2x de breedte van de collectoren. Vouw het band dubbel. Til de pan op boven de collectoren en schroef het dubbel gevouwen band vast op de panlat. Leg de pan terug en 2 stukken band komen onder de pannen uit. Het onderste band trek u strak omlaag richting de goot en slaat het om de pan heen, daar is meestal wel iets van hout waar u de band in kunt vast zetten met schroef. Vervolgens plaatst u de collectoren. Daarna slaat u het overgebleven stuk band weer over de collectoren en maakt ook deze aan de onderkant vast. De collectoren zitten nu tussen de banden. De banden doet u vervolgens met tyraps/snelbinders met elkaar verbinden. De solar is gemaakt van rubber en zal zich leggen naar de vorm van de pan. Er zijn ook wel klanten welke eerst een gas/net op het dakpannen dak monteerden en daar vervolgens de zwembadverarming op deed monteren.

Werk altijd veilig met ladders en steigers!